به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، تلفات پرندگان مهاجر در میانکاله از ۴ بهمن ماه شروع شد و در یک هفته نخست به مرگ هزاران پرنده از گونههای مختلف انجامید.
- معاهدههای زیستمحیطی بینالمللی جنبه اجرایی ندارند | محدود کردن صدور پروانه شکار؛ راه نجات محیطزیست
- عامل مرگ مهمانان میانکاله در هالهای از ابهام
- پای لنگ پرندهنگری در مازندران
حسین رضوانی افزود: ماموران دامپزشکی با همکاری محیطزیست بیدرنگ و در اولین فرصت لاشههای پرندگان را جمعآوری و به صورت بهداشتی دفن میکنند، به طور میانگین روزانه ۳۰ تا ۶۰ بال لاشه پرنده تلفشده جمعآوری میشود.
وی گفت: در شرایط نامساعد آب و هوایی به دلیل عدم ورود قایق به تالاب و مشکلات ناشی از آن نمیتوان جمعآوری پرندگان تلف شده را انجام داد، یکی از دلایل تداوم تلفات، لاشهخوری دیگر پرندگان است.
مدیرکل دامپزشکی مازندران همچنین اظهار کرد: به نظر میرسد پرندگان مبتلا به بوتولیسم به عنوان عامل اصلی تلفات با پرواز در مسافتهای مختلف شبهجزیره میانکاله تلف میشوند و این موضوع سبب شده است تا شاهد وجود پرندگان تلف شده در همه نقاط تالاب باشیم.
رضوانی گفت: طبق اعلام و تاکید گذشته همچنان شرایط قرنطینهای بر میانکاله حاکم و شکار پرندگان در این منطقه ممنوع است، طبق اعلام رسمی سازمان دامپزشکی کشور علت تلفات پرندگان وحشی در تالاب بینالمللی میانکاله مسمومیت طبیعی یا همان بیماری بوتولیسم است.
طبق اعلام رسمی و غیر رسمی از تلفات پرندگان مهاجر در میانکاله از ۴ بهمن ماه که نخستین تلفات مشاهده شده تاکنون حدود ۱۵ هزار بال پرنده وحشی از سوی دامپزشکی و بیش از ۱۸ هزار بال از سوی محیطزیست در ۱۲ گونه از پرندگان زمستان گذران گزارش شده است. بیشترین تلفات مربوط به چنگر و فلامینگو بوده است.
نشست بررسی همهجانبه رخداد تلفات پرندگان وحشی میانکاله در ساری
مدیرکل دامپزشکی مازندران همچنین از برگزاری نشست یکروزه بررسی همهجانبه رخداد تلفات پرندگان وحش تالاب میانکاله در روز ۷ اسفند ماه سال جاری در ساری خبر داد.
وی گفت: این نشست با حضور معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور به همراه مسئولان و کارشناسان مرتبط سازمانی، کارشناسان و دوستداران محیطزیست برگزاری میشود.
نظر شما